Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Barry Goldwater

20. 8. 2008 16:00
Bezzubá rezoluce NATO

Myslím, že jste na NATO příliš příkrý. Gruzie opravdu není členem NATO a Rusko je příliš silné, než aby se dalo něco dělat a nehrozi velký vojenský konflikt. Je to podobné, jako v roce 68 a v Afghánistánu. Je jasné, že  pokud by se Rusk v tuto chvíl rozhodlo obsadit Gruzii, nelze tomu zabránit . Ale to není ostuda. Británie také nijak nemohla pomoci Polsku v roce 39. Demokracii to chvíli trvá, než najde nejvhodnější protizbraň. Není třeba hned střílet. NATO, organizace sdružující největší světové ekonomiky a téměř miliardu obyvatel má i jiné možnosti. Rusko je přes všechny  silné řeči hospodářsky velmi zranitelné. Navíc se čeká na volby v USA. Ty byly například pro válku v Afghánistánu nejdůležitější. 

0 0
možnosti

Barry Goldwater

20. 8. 2008 15:46
Rusko Čínské urovnání

Je zajímavé, jak málo komentátorů se všimlo krátké zprávy, která se mihla médii asi dva týdny před událostmi v Gruzii. Rusko a Čína konečně urovnaly hraniční problémy na sibiřské hranici, což bylo možné jenom vzájemnými ústupky (zde bych zdůraznil, že hlavně ruskými). Kdo zná, jak úporně Rusové zdržují jakákoli podobná jednání až donekonečna, musí se mu to načasování zdát podivné. Ono zřejmě není nad to, mít zajištěná záda, když se na někoho chystám. 

0 0
možnosti

Blechová

24. 8. 2008 16:06
Re: Rusko Čínské urovnání

Barry, myslíte, že je i možné jiné vysvětlení spojitosti obou záležitostí? Ano, urovnání vztahů na rusko-čínské hranici význam jistě mělo, ale právě ony výrazné ústupky z ruské strany možná vedly k tomu, že si ruské vedení jaksi potřebovalo na domácí půdě zvednout respekt, a proto tedy ten útok na Gruzii.

Nevím, připadá mi možná i tato "logika". Každopádně se Rusko do značné míry odhalilo, předvedlo názorně znovu svoji mírumilovnost a vyrazilo tak zbraně z rukou svým obhájcům, snad! Tohle už snad každý pochopí, je to neobhajitelné.

0 0
možnosti

BondraP

20. 8. 2008 14:32
USA

Ale pak jsem si uvědomil, že USA říkají agresi vůči jiným státum a zabíjení civilního obyvatelstva šíření demokracie. Samozřejmě jen za předpokladu, že tak činí USA. Asi proto nepodepsali úmluvy o stálem válečném tribunálu, který by soudil vojnové zločiny.

0 0
možnosti

BondraP

20. 8. 2008 14:29
Zprávy

Včera ve zprávach na ČT 1 mluvila Riceová, americká ministryně zahraničí, o nějakém státu, co protiprávně napadá cizí státy a vraždí civilní obyvatelstvo. Já fakt 5 minut myslel, že mluví o USA.

0 0
možnosti

Blechová

24. 8. 2008 16:10
Re: Zprávy

BondroP, budu nesmírně slušná, když Vám sdělím, že ve Vašem případě myslet znamená málo vědět.

Zkuste nejprve vědět a pak myslet, pokud byste vydržel víc, než 5minut, možná by se dostavil i nějaký progres.

0 0
možnosti

BondraP

20. 8. 2008 14:28
Sibiř

Na Sibiři jsou nějaké lágre? Jediné, co jsem v poislední době četl o Sibiři, je, že tam jede hrát Jaromír Jágr za OMSK. O nějakých lágrech ani slovo. Guantanámo se ve zprávach objevuje docela často.

0 0
možnosti

BondraP

20. 8. 2008 14:23
Kosovo

A co si mysli autor o situaci v Kosovu? A o Iraku a Afganistanu? A o Guantanamu?

0 0
možnosti

Okos

20. 8. 2008 14:23
Re: Kosovo

A co v Čečensku, Číně, sibiřských lágrech? To zase víte vy?

0 0
možnosti

BondraP

20. 8. 2008 14:21
Autor

Autor je znacne jednostranny. Nejak nam zapomel rict, jak vidi americkou okupaci Iraku. Sli tam nicit zbrane hromadneho niceni, jsou tam uz hodne dlouho, a nic nenasli. Tak nici alespon Irak, vrazdi a znasilnuji. Nepochybne jsou zpravy z Iraku znacne cenzurovany, presto se da minimalne jednou tydne docist i v ceskych sdelovacich prostredcich o soudech z americkymi vojaky. Tresty jsou jeste smesnejsi, nez za podobne skutky davaji ceske soudy. Autor pise, ze Rusove vyzbrijili Osetince. Ja mu verim. Na druhou stranu nepise, ze Americani a Izrael vyzbrojili Gruzince. VS Gruzincami bojovali, teda spise vrazdili v Osetii cernosi, tedy pravdepodobne obcani USA a Izraelci. Jestli nekdo zna i jine stranky, nez idnes, lze se o tom presvedcit.

0 0
možnosti

Okos

20. 8. 2008 14:23
Re: Autor

V noci každý voják černoch?

0 0
možnosti

dfart

20. 8. 2008 14:11
kuča

Argumentovat rychlostí zásahu Rusů je pochybné ne-li přímo demagogické. Saakasvili dlouhodobě Rusku nepřímo vyhrožuje. Určitě ma ruská tajná služba plno zpráv o negativním postoji Gruzie k JO a AB. Není se co divit, že do pohraničí s takovou zemí Rusko pošle preventivně pár svých jednotek. To by udělal i průměrný generál, je to totiž typická situace a řeší se učebnicově a prakticky jinak to ani snad nešlo.

0 0
možnosti

Okos

20. 8. 2008 14:13
Re: kuča

Preventivně pár jednotek to jistě ano. Ale vejdou se do těch vašich "pár" i stovky tanků? Jen vydat ostré náboje, naplnit tanky naftou, připravit na přesun, napsat rozkazy, připravit logistiku, stravu, zdravotní zázemí, to zabere několik dní nejméně.

0 0
možnosti

krabi

20. 8. 2008 13:33
propagandistické okecávání

není vám trapně ? nebo je tohle goebbelsovské žvanění váš denní chleba Rv

0 0
možnosti

Okos

20. 8. 2008 14:03
Re: propagandistické okecávání

Paroubek inkognito?

0 0
možnosti

Pako01

20. 8. 2008 13:24
Lidé jako Vy nás ženou do války.

Největším nesmyslem je srovnávat Srpen 68 s dnešním gruzínským konfliktem. Od počátku ve všech mainstreamových prostředcích probíhá nestydatá protiruská propaganda. Nejsem žádný rusofil, ale vezměmě to jinak: Když začali Panamci zlobit, přilítli tam Amicí a srovnali si ty chudáky do latě. Američané napadli v rozporu s mezinárodním právem Afghánistán, Irák, chystají se na Írán. Vše je dle Vašeho pohledu světa košer. Dle mého se jedná o jednostranný, Vašimi chlebodárci placený pohled na svět.

Napadá mne jediná otázka:

Je demokracie vykládaná představiteli USA opravdu tím jediným správným viděním světa? Těšim se na odpověď. :-)

0 0
možnosti

Okos

20. 8. 2008 14:05
Re: Lidé jako Vy nás ženou do války.

Americkou okupaci jsem nazažil na rozdíl od vraždení Rusáků při okupaci v ČR. Takže já osobně podporuji Američany a Rusy nemám v oblibě. Pokud máte jiné preference, máte na ně právo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3041x
novinář a publicista trvale v USA

Seznam rubrik