Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

León

20. 8. 2008 12:29
trocha historie

Jen pro osvěžení, jak to bylo s bojovným Saakašvilim a jako obvykle hrdinnými Frantíky a Němci. Připomínám, že stejné státy zablokovaly Gruzii do NATO. Bylo by pěkné, kdyby náš pan statečný prezident - ochránce malých národů, obvinil z vyvolání konfliktu Francii a Německo. To by teprve byla bomba! A byl by blíže než je nyní...JINAK SOUHLAS S POZNAMKOU O GRAFICE - NEDÁ SE TO ČÍST! JINAK ALE FAJN!

EU peacekeepers not an optionResponding to a question by Estonian deputy Toomas Hendrik Ilves suggesting the EU send peacekeepers to Georgia, Solana also said Saakashvili had made that request during their conversation.

However, Solana said no. He said today it would be a "very difficult decision" for the EU, and that the EU could not respond positively "at the moment." France, Germany, Italy and a number of other EU member states have long blocked moves to send EU monitors to Georgia's borders, in fear of angering Russia.(5/10/2006)

link:http://www.isn.ethz.ch/news/sw/details.cfm?ID=1675

0 0
možnosti
LV

Lumir_B

20. 8. 2008 11:58
Proč se ptáte? Vždyť máte předem hotový názor..

Podle vás jsou Rusové zlo a viníci i kdyby se stalo cokoli a jakkoli.

Faktem je, že Saakašvili se o silovém vypořádání s Ruskem vyjadřoval často a velice sebevědomě. Na půdě Nato trvrdil, že na Rusko se musí tvrdě, protože s Ruskem se jinak jednat nedá...

Saakašvili není nějaká obět ruské provokace, je to provokatér sám...a dost přecenil své síly i sliby Západu. Ze strany Gruzie to byla plánovaná akce na zahájení OH, kdy doufali, že se "to nemožné" Rusko nerozhoupe k učinné reakci. Nejsem fanda na Rusy...ale jejich reakce byla jedině správná.

0 0
možnosti
M

mtis

20. 8. 2008 13:03
Re: Proč se ptáte? Vždyť máte předem hotový názor..

Jistě, plánovaná gruzínská akce jako odveta na náíhodné setínské (doufejme že osetínské) zničení tří gruzínských vesnic ze 7.8.

Ještě že je schopen Saakašvili naplánovat aktivity osetínských ozbrojenců pod dozorem ruských mírových sil, je to prostě geeeeenius.

0 0
možnosti
E

editi

20. 8. 2008 9:45
Autore

jenom otázka. Vy jste byl přímým svědke všeho, co popisujete ve svém článku? Nebo vycházíte jenom z toho co napsal gruzínský tisk, či naše buvární noviny a bulvární novináři, srovnávající vše s paralelou roku 1968.;-D;-D;-D;-D Nesmíte také všemu hned věřit, protože trotlíci opakují většinou to, co kdy a kde slyšeli nebo si přečetli.;-D;-D

0 0
možnosti
JO

Okos

20. 8. 2008 14:11
Re: Autore

Jasně, zatímco vy věříte tomu, že Rusové nás v roce 1968 osvobodili od kontrarevoluce.

0 0
možnosti
RR

rezjir

20. 8. 2008 9:44
Saakašvili tvrdil, že

mu to garantovali Amíci, tj. že gruzínská vláda dostala nějaký signál, že proti obnovení pořádku a vyčištění Jižní Osetije od paramiltárních bojůvek, loupežných band a mafiánských organizací operujících za Kokoityho přimhouření oka nebude z ruské strany žádný odvetný zákrok

0 0
možnosti
K

kopso

20. 8. 2008 11:27
Re: Saakašvili tvrdil, že

Viděl jsem na CNN nějakého amerického představitele vlády,snad z min. obrany že naopak Saakašviliho dlouhodobě zrazovali ,s tím že mu nebudou moci žádným způsobem pomoct. Ať to teda v žádném případě nezkouší. To jsem viděl a slyšel na CNN.

0 0
možnosti
MK

weneto

20. 8. 2008 9:02
škoda že jste nebyl tak aktivní

Během kosovské akce, kdy se vlastně

Srbové jen snažili připojit separatistické území a pacifikovat jak píšete bez důkazů Vy - albánské "bojůvky"

Holt když dva dělají to samé není to, to samé

0 0
možnosti
SN

kuča

20. 8. 2008 8:16
Konflikt byl přesně naplánován!

:-( Musím souhlasit s autorem, protože rychlost s jakou takové množství Rusů a techniky vlétlo do Gruzie, svědčí ko tom, že akce byla připravena. Je to obdsoba r. 68, nejdřív vojenské cvičení varš. smlouvy a pak už jen vojska čekala u hranic na pokyn k obsazení našeho státu.

     Obdobu to má i s rokem 38, kdy pátá kolona sudetských Němců požádala o ochranu  Hitlera. A teď uvažujte proč náš vzdělaný prezident, nositel několika vědeckých titulů se vyjádří s viditelnou podporou ruské agrese!!!;-O

0 0
možnosti
MT

tuccy

20. 8. 2008 7:59
Gruzínská

akce rozhodně nevypadala na žádné plánování, spíš při pohledu zpět nese známky ad hoc zoufalosti zahájené ve snaze předejít něčemu. Čemu?

Druhá varianta samozřejmě je že je Gruzínské vedení naprosto sebevražedně neschopné. Taky možnost.

0 0
možnosti
RR

rezjir

20. 8. 2008 7:57
Pokud to jde, pane autore

udělejte něco se svým příspěvkem. Řádky jdou přes okraje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3041x
novinář a publicista trvale v USA

Seznam rubrik