Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jaja

21. 12. 2007 20:52
Necekany objev

Nevim,jak je to s oteplovanim,ale vypadky elektriny zpusobuje slunce,kdyz jeho vyboje prorazeji nas ochranny elektromag.stit kolem polu a "uzemnuji "se na zemi,protoze se napoji na nekterou silocaru kolem nasi zeme.Je to asi laicke,ale tak jsem tomu porozumelaNejvice trpiKanada  a Amerika,kde vypadky elektriny hrozi  opakovane.Navic zvysena slunecni aktivita pohlcuje vice hvezdneho prachu,ktery se u nas poji myslim s uhlikem{???} a vytvari mracna,takze tady mene prsi.Mozna se tim i otepluje.Kazdopadne je ale kolem zeme moc Co2,coz si delame sami.Na jedne strane skodi,ale napr.smog paradoxne chrani velka mesta pred nicivymi ucinky slunce.Akorat je tam temneji.Takze je to napul.

0 0
možnosti

Mephisto

12. 12. 2007 9:47
3

Krom prani autora - existuje nejaky dukaz kauzality, ktery by prokazoval pricinnou souvislost mezi GO a slunecni aktivitou? V claneku neni o zadnem ani zminka a ja osobne pochybuju, ze existuje. Dokud neuvidim presna mereni slunecni aktivity za poslednich 100 let dana pomoci statisticke analyzy do korelace s oteplovanim zeme, tak nebudu verit, ze za oteplovani muze slunce.

0 0
možnosti

jaroslav

12. 12. 2007 9:38
Vážený pane Neumanne,

pojem "sluneční vítr" se hodí do starobylých kosmologických bájí, které daleko lépe vystihují energii-prasílu vyzařovanou Sluncem. Protože právě tato prasíla nejenže prostupuje celým Vesmírem, ale také jej tvoří. 

0 0
možnosti

jaroslav

12. 12. 2007 9:31
Vážený pane Neumanne,

Váš "sluneční vítr" je poměrně dobře představen v několika knihách jako prasíla (např. Magická prasíla).  Váš článek takto představený plave na vodě.

0 0
možnosti

Roman

7. 12. 2007 20:41
hmmm

Přečet jsem si něco více o té studii a o klimatu tam nebylo ani jedno slovo. Takže pokud vím, sluneční větry sice dělají hezkou polární záři, ale že to způsobuje globální oteplování, je jenom váš ničím nepodložený názor... :-)

0 0
možnosti

deinonychus

7. 12. 2007 10:08
vstupujeme do teplejší oblasti vesmíru

Zahřívání je způsobeno tím, že jako soustava vstupujeme do teplejší části vesmíru, tedy spíše více naplněné anergií a plasmou. To bude mít vliv na naše telekomunikační technologi a samozřejmě i výrazné oteplení. Otázkou zůstává, jak to ovlivní DNA a obecně živé tvory. Ale vzhledem k tomu, jak mikrovlnné technologie s DNA cvičí už dnes (štěpení), asi to bude proti lidskému působení zanedbatelné.

0 0
možnosti

Stanislav Stupka

7. 12. 2007 9:49
dříve jsem tady v jiném smyslu na to poukazoval

Všimněte si také, že se Mars více "zabarvuje" do modra, jak plyne z posledních snímků NASA (přičítá se to "zahušťování" atmosféry díky narůstajíc teplotě) Teplota sluneční soustavy se opravdu  zvyšuje. Má to vliv na všechno možné.

U nás na Zemi se tak ozonová díra zmenšila postupně o celých 8 mil. čtverečních kilometrů. Měření se vždy provádí září - říjen.

Možná ji ale jenom vystrašil Al Gore! ...

0 0
možnosti

čtenář zdrojů

7. 12. 2007 10:48
pane Stupko,

S tím Al Gorem jste dost trapnej. A hlavně: ozón je skleníkový plyn. Čím je ho méně, tím je atmosféra chladnější (na pólech).

Atmosféra na Marsu se zahušťuje vždy, když tam řádí marsovské bouře.

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3041x
novinář a publicista trvale v USA

Seznam rubrik