Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lucifer

4. 12. 2007 23:42
GM

Jedna vec je Gm potraviny a druha,ze nam hrozi hlad,ne proto ,ze neni dostatek produktu,ale,ze se zacalo vsechno pestovat na pohonne latky{boby,repka} a vsude.I tam ,kde se to nehodi.Potraviny na jidlo se proste nepestuji ,protoze ty prumyslove vice vynaseji.Vyrobu naseho cukru jsme zlikvidovali a trtinovy neni,nebo je drahy,protoze z triny se vyrabi alkohol do benzinu.A tak je to se vsim.Takze jsou zadouci GM potraviny,ale jak dlouho to vydrzi ,to teda nevim.

0 0
možnosti
JH

z Vysocan

27. 11. 2007 8:48
No

Ja jsem pro zakaz. Zil jsem v USA nejaky patek a tak hnusny ovoce, zeleninu a dalsi suroviny jsem nikde jinde nevidel. Kureci maso pri vareni nevoni, ale smrdi jakousi chemikalii. Je to jedno jestli clovek konzumuje rajsky ci okurku, protoze to chutna stejne (=nijak). Cilem je prodavat co nejlevneji a vysledkem jsou tlustosi na kazdem kroku.

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

27. 11. 2007 10:04
Re: No

No jestli jste pro zákaz pěstování hnusných potravin, tak to jsem samozřejmě s Vámi!

0 0
možnosti

Fratz Otto

26. 11. 2007 22:33
Děkujeme

za vaši útlocitnou esej, jistě je obdivuhodné, jak milujete člověka, přírodu a jistě i poézii. Ale na prahu Evropy netrpělivě hlučí 150 milionů hladových černochů a 150 milionů pravověrných Arabů. Jsem přesvědčen, že jakmile vtrhnou sem, vaše starosti se rázem rozplynou jak obláček páry nad ranní kávou. Malý moment strpení.

0 0
možnosti

Pražák Roman

26. 11. 2007 15:24
Volič Národní strany

Nevím,mně osobně se to nelíbí.Já vyhledávám potraviny,které nejsou geneticky modifikované.Četl jsem kdesi článek o firmě Monsanto,a o jejich pokusu vpašovat do osiva gen,který by úrodu z jimi prodaného osiva,učinil neschopnou dalšího osetí,takže by se zemědělci stali nevolníky takových firem,jako je Monsanto,a to se mi hrubě nelíbí!!![>-][>-][>-]

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

26. 11. 2007 15:30
Re: Volič Národní strany

Jestli si myslíte, že zemědělec si část úrody nechá někde na sýpce, aby měl příští rok co zasít, tak bych Vám položil jednu otázku. Ve kterém roce jste se nechal hybernovat?:-)

0 0
možnosti

Arsane

26. 11. 2007 15:22
všem co tu hystericky..

varují před zkázou světa skrze geneticky modifikované potraviny doporučuji nastudovat něco odborné literatury, třeba vám to trochu zklydní hormony.. pro začátek zkuste něco dostatečně srozumitelného, například.. například tohle pdf ze svorníku Věda a Antivěda..

http://www.sysifos.cz/files/Drobnik_GMO_sbornikVKI2.pdf

0 0
možnosti

Arsane

26. 11. 2007 15:24
Re: všem co tu hystericky..

zklidní... a ze sborníku.. :-)

asi už mi ruce zchromly vinou geneticky upravených pochutit..;-)

0 0
možnosti

bobo

26. 11. 2007 13:22
modifikace

No, nejsem odborník, to je pravda, ovšem zase se mi ale vybavují různé poznatky, na základě kterých si myslím, že genetická modifikace proběhla v podstatě u všech organismů - co je to šlechtění? Jak dychtivě vědci čekají až objeví že některá rostlina vybočila ze standardu a vykazuje některé vlastnosti lepší než ty ostatní? Jak se potom tato rostlina hýčká, množí a následně schvaluje aby se dosáhlo vyšších výnosů, lepších chuťových vlastností, větší odolnosti, apod. Jak toho ta rostlina dosáhla? No proto, že se změnila její genetická výbava - lhostejno z jakého důvodu (kosmické záření, radioaktivní záření, chemická mutace, .....). Pravda, zdaleka ne každá mutace je pozitivní. Kdo vlastně určuje, která rostlina (kultivar) je ten základní (nezmutovaný)? Dovoluji si tvrdit, že ty prapůvodní rostliny a živočichové nejsou díky svým kvalitativním vlastnotem schopny tuto planetu uživit. Snad možná těch pár Brusíkovců, určitě ne ale celé lidstvo.

0 0
možnosti

Pražák Roman

26. 11. 2007 15:30
Re: modifikace

To je sice pravda,ale myslím,že je nás lidí prostě příliš mnoho.Samočistící schopnosti planety začínají vypovídat službu.

Ideální stav pro tuto planetu je zhr. maximálně 1 miliarda lidí.A vysvětlujte to třeba muslimům;-D

Sice jsme obdařeni rozumem,ale prakticky ho nepoužíváme!!!

0 0
možnosti

Maria

26. 11. 2007 11:24
plédujete

za něco o čem podle mého nic nevíte, byly provedeny různé výzkumy, kde bylo jasně prokázáno řada negativních vlivů, jak na zvířata , tak na lidi , kteří konzumují geneticky modif. produkty, ale to se před občanem důsledně tutlá, dokonce i to, kde se ta kukuřice pěstuje, do budoucna hrozí opravdu zamoření celé planety, protože nelze zabránit, při našem bordelu ve všem a honbou za největšími zisky, aby nedošlo ke křížení přeneseným pylem vzdušní cestou, je to umělé a do přírody to nepatří, nevážíme si nic, a budeme za to potrestání, je to jako s tím, že krávy krmily krávou, a ty na to umírají.

0 0
možnosti

pavel

26. 11. 2007 11:45
Re: plédujete

Z toho mála, co o tom vím, si dovoluji tvrdit, že si zahráváme z ohněm. I vědci mají o genetice naprosto mlhavou představu. Dokáží experimentálně zjistit, který gen co ovlivňuje, ale o mechanizmu, jak se informace přenáší z DNA do vnějších znaků, nevědí v podstatě nic. Na daném stupni poznání je pro nás genetika pandořina skříňka, s jejím "nasazováním do výroby" bych ještě tak 200 let počkal.

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

26. 11. 2007 10:39
To máte těžký

Když nás v Evropě nezajímají peňýze. Ty jsou ošklivé. Proč pořád všechno přepočítávat na peňýze. To víte že jo. To by se vám hodilo. Volná ruka trhu. Kdo si co utrhne. Ale mi máme taky jiné hodnoty než peňýze. My nemusíme mít hodně peňes. Důležitější je, aby se měli všichni dobře a byla chráněná přýroda. Tak proč pořád jen peňýze. Copak to není jasný?

Holt nám v EU nejde o produktivitu a z toho plynoucího bohatství. Nám jde hlavně o to, aby bylo všechno pěkně regulováno (jak může trh vědět, kolik a za kolik je čeho potřeba?) a hlavně, abychom každý problém mohli dokovale vydiskutovat (=plácat nesmysly do aleluja). A tak budeme sice stříkat pesticidy, ale diskuse se povede na téma záchrany motýla. Hurááá, zasrali jsme svět bordelem a ten motýl nakonec na ten bordel stejně chcípnul, takže se už nedozvíme, jestli by náhodou s tou GM kukuřicí nakonec nedokázal koexistovat. Ale důležitější je ta demokratická diskuse.

Prosím pěkně ekolog - to je nějaký světový názor nebo diagnoza?

0 0
možnosti

Ferenc

25. 11. 2007 17:46
Když čtu v poslední

době něco o aktivitách EU, otvírá se mi kudla v kapse. Zlatí komunisti. Putin je sice autokrat, ale aspoň není, na rozdíl od evropských šmoulů, idiot.

0 0
možnosti

buxus

25. 11. 2007 17:38
Malá oprava

Tonda Novotný prý tenkrát prohlašoval, že "maso bude vbrzku". Občané se pal ptali, kterým vlakem se do Brzku dostanou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3041x
novinář a publicista trvale v USA

Seznam rubrik